Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Robotfűnyírás gyakran ismételt kérdések: ÜZEMELTETÉS, TELEPÍTÉS

Mi történik valójában a telepítéskor?

Ön egyedül is elvégezheti a telepítést, a használati utasítás lépéseit követve. Ez a pázsit méretétől és tagoltságától függően a telepítés akár több órát is igénybe vehet. Javasoljuk, hogy kérje meg szakembereünk az egység telepítésére. Ő rendelkezik a szükséges tapasztalattal és képzéssel, hogy ezt a leghatékonyabb módon végezze el. A telepítési szolgáltatás nincs benne az ajánlott fogyasztói árban. Néhány kereskedő, úgy mint mi is telepítéshez kábelfektető gépet is tudunk igénybe venni. Ezek a gépek a robotfűnyíró kábeleit a kívánt mélységbe a fű alá helyezik le. Létezik benzinmotoros és akkumulátoros kábelfektető gép is. Tekintse meg videónkat IDE kattintva a kábelfektető gépekről!

Hogyan történik első körben a hosszú fű nyírása?

Ha a fű már nagyon magas és vastag, a vágási magasság megemelésére, majd a kívánt magasságig történő fokozatos csökkentésére van szükség. Rendkívül szélsőséges esetekben első lépésként egy hagyományos fűnyíróval kell lenyírni a füvet, mielőtt az Automower® átvenné a feladatot.

Hogyan tudja, hogy a teljes pázsitot lenyírta?

Annak ellenére, hogy a fűnyíró látszólag véletlenszerű alakzatban, különböző irányban dolgozik, az egész kertben szőnyegszerű pázsitot hoz létre. 20 év vizsgálata során egyben ez bizonyult a pázsit lefedésének legmegbízhatóbb módjának, amely sehol nem hagy levágatlan füvet. Az egyéb technológiák megbízhatósága és pontossága egyszerűen nem elegendő a szisztematikus fűnyíráshoz, illetve nem szárnyalják túl az Automower® által jelenleg használt hurokrendszer és véletlenszerűségen alapuló rendszer megbízhatóságát és pontosságát. Az X-line prémium sorozatunk gépei GPS modullal is rendelkeznek, amely által a kertet feltérképezik és GPS helymeghatározás alapján végzik a munkát.

Működik esőben is?

Az Automower® a legtöbb időjárási viszony mellett képes füvet nyírni, és a nedves körülményekkel is megbirkózik. Szélsőséges időjárási viszonyok, pl. jégesőben, viharban és villámlás esetén azonban javasolt a fűnyírót zárt helyre vinni. Maga a gép azonban időjárás álló és a legtöbb időjárási viszony mellett el tudja végezni problémamentesen a munkát.

Működik éjszaka is?

Az Automower® a rendkívül alacsony decibelszintjének köszönhetően akár éjjel, akár nappal könnyedén működhet a kertben, a szomszédok zavarása nélkül. A működési időt egyszerűen a digitális panelon vagy az okostelefonján meg tudja adni.

Megfelelően megközelíti a szegélyeket?

Az Automower® a határoló huzalon belül a teljes pázsitot kezeli, sehol nem hagy levágatlan füvet. Amennyiben a kertje teljesen le van szegélyekkel, kőszegéllyel határolva vagy mulcs, kavicságyás van a füves terület széleinél a kertje teljesen karbantartásmentessé tehető, mivel a robot képes a fűszegély nyírást is elvégezni, ha a fű és a szegély egy szintben van. Amennyiben a fű és a szegélyek nem teljesen egy szintben helyezkednek el, szegélyvágó használata indokolt.

Hogyan birkózik meg a keskeny ösvényekkel?

Az Automower® fűnyírót határoló huzalok irányítják körbe a kertben. Az adott területen belül szabálytalan mintát követve mozog, hogy ne hagyjon fűnyírás sávokat vagy nyomvonalakat a fűben. Az Ön által használt modelltől függően a fűnyíró akár 60 cm széles átjárókkal is boldogul.

Hogyan birkózik meg az egyenetlen felszínnel?

A nagy méretű hajtott kerekek miatt az Automower® még az egyenetlen területeken is jól boldogul. Akár 45% (24°) meredekségű lejtőkön is használható. Az Automower® kellően kicsi ahhoz, hogy követni tudja az egyenetlen talajfelszínt. Sok nagyobb méretű fűnyíróval ellentétben nem skalpolja meg a kis halmok és dombok tetejét.

Mi van, ha kis méretű tárgyak vannak a pázsiton?

A pengék maximális élettartama érdekében a köveket, leveleket, ágakat és más apró tárgyakat rendszeresen össze kell gereblyézni vagy gyűjteni. Ezek nem tesznek kárt a fűnyíróban, de a pengék hamarabb elkopnak. 

Milyen hatással van a környezetre?

Mivel az Automower® akkumulátorról üzemel, a fűnyíró közvetlen károsanyag-kibocsátás nélkül működik, a tényleges energiafogyasztása pedig rendkívül alacsony. A lenyírni kívánt pázsit méretétől és a robotfűnyíró típusától függően az áramfogyasztás havonta 5-23 kWh között változik.

Milyen hosszú az akkumulátor élettartama?

Ez a terület méretétől és a fűnyíróhoz beállított működési időtől függ. Ha az Automower® fűnyírót évente 6 hónapig használja egy 800 m²-es területen, akkor az akkumulátor kb. 4-6 évszakon át használható. Az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében az időzítőt a pázsit méretének megfelelően állítsa be. Hidegebb hónapokban könnyedén előfordulhat, hogy a teljesítmény csökkenése nélkül csökkenthető a futási idő.

Valóban biztonságos, ha gyermekek és kisállatok vannak a közelben?

A beépített biztonsági funkcióknak köszönhetően a fűnyíró felemelésekor vagy megdöntésekor a penge automatikusan leáll. A külső váz és a penge hegye közti távolság nagyon nagy, hogy lába vagy a keze ne érhessen hozzá a pengékhez véletlenül. A pengék a centrifugális erő hatására bújnak elő a fém tárcsa alól, így ha akadályba ütköznek a tárcsa alá visszapörögnek, így kikerülve az idegen tárgyakat.

Mi a helyzet a lopásvédelemmel?

A Husqvarna Automower® fűnyírót többféleképpen is biztosítottuk a lopással szemben. PIN-kód szükséges minden beavatkozáskor. Azonnal megszólal a riasztó, ha a kódot mellőzik a fűnyíró megállításakor vagy felemelésekor. Nem tudják használni, ha ellopják, mivel nem illeszkedik más töltőállomásokhoz. És ha bejelentik az ellopását, tiltólistára kerül minden támogatási hálózatban.

Mi a helyzet a jótállással és a garanciával?

Garantáljuk termékeink funkcionalitását. A garanciális időszak alatt a hibás cikkeket megjavítják vagy kicserélik az engedélyezett Husqvarna műhelyekben. További tudnivalók