Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen fűkaszát vegyek?

Eldöntötte, hogy fűkaszára van szüksége, de még a pontos modellben bizonytalan? Nézzük meg együtt, hogy a Husqvarna kínálatában melyik típus lehet az Önnek legmegfelelőbb.

Először is azt célszerű tisztázni, hogy a fűkaszát alkalmi vagy állandó használatra szeretné használni. Ezzel rögtön ketté is választhatjuk a Husqvarna mezőnyt.

De mit értünk alkalmi és állandó használat alatt?

Alkalmi használatnak tekinthető, ha otthonra, kisebb kertünk rendszeres gondozásához, nyírásához keresünk gépet. Ezekkel a feladatokkal nyilván alkalmanként néhány óra alatt végzünk, nem mindennap, és nem egész nap nyúzzuk a berendezéseket ezek miatt.

Állandó használatnak a professzionális célú alkalmazás számít, amikor hosszabb időtávon minden nap, akár a teljes munkaidőt kitöltő feladatokra fogjuk be a gépeket. Ilyen lehet például, ha parkgondozással, területkarbantartással foglalkozunk, vagy különösen nagy területtel rendelkezünk, melynek nyírása megerőltető és hosszú folyamat.

Alkalmi használatra alkalmas gépek:

128R – Belépő szintű fűkasza kiskert tulajdonosok számára. Kisebb területek, kertek kaszáláshoz, egyszerűbb feladatokra ajánlott. Kezelése, indítása könnyű, súlya alacsony.
(Lökettérfogat: 28cm3  Teljesítmény: 0,8kw  Súly vágófelszerelés nélkül: 5Kg)

129R – Belépő szintű fűkasza kiskert tulajdonosok számára. Kisebb területek, kertek kaszáláshoz, egyszerűbb feladatokra ajánlott. Kezelése, indítása könnyű, a 128R fűkaszánál egy kicsit erőteljesebb berendezés, de a súlya ennek ellenére még így is alacsonynak mondható.
(Lökettérfogat: 27,6cm3  Teljesítmény: 0,85kw  Súly vágófelszerelés nélkül: 5,4Kg)

135R – Erőteljes fűkasza, kisebb területek kaszálásához ajánlott. Átmenetet képez az alkalmi használatú és profi gépek között. Egyszerűen indítható és használható.
(Lökettérfogat: 34,6cm3  Teljesítmény: 1,4kw  Súly vágófelszerelés nélkül: 6,8Kg)

Állandó használatra alkalmas gépek:

525RX – Erőteljes berendezés füves területek hatékony karbantartásához. Könnyen indítható, kényelmesen és egyszerűen használható. Rendkívüli könnyűségének és rezgéscsillapításának köszönhetően használóját minimálisan terheli.
(Lökettérfogat: 25,4cm3  Teljesítmény: 1kw  Súly vágófelszerelés nélkül: 4,9Kg)

535RX – Mindennapos kemény munkákhoz tervezett fűkasza. Erőteljes berendezés, hatékony rezgéscsillapítással felszerelve.
(Lökettérfogat: 34,6cm3  Teljesítmény: 1,6kw  Súly vágófelszerelés nélkül: 6,1Kg)

543RS – Robosztus, rendkívül hatékony berendezés erős fű és gyomok gyakori kaszálásához. Nagy teherbírású kuplunggal és hatékony légszűrűvel rendelkezik.
(Lökettérfogat: 40,1cm3  Teljesítmény: 1,5kw  Súly vágófelszerelés nélkül: 7,4Kg)

553RS – Robosztus, rendkívül hatékony berendezés erős fű és gyomok gyakori kaszálásához. Nagy teherbírású kuplunggal és hatékony légszűrűvel rendelkezik. Teljesítménye különösen nagy, megerőltető feladatokhoz ideális választás.
(Lökettérfogat: 50,6cm3  Teljesítmény: 2,3kw  Súly vágófelszerelés nélkül: 8,4Kg)

545RX – Nagy teljesítményű bozótvágó egész napos használatra, kiváló ergonomikus tulajdonsággal. Hatékony rezgéscsillapító rendszerének köszönhetően kényelmesen használható. Minimális erőfeszítéssel indítható, fogantyúja az egyszerűbb tároláshoz és szállításhoz elfordítható.
(Lökettérfogat: 45,7cm3  Teljesítmény: 2,1kw  Súly vágófelszerelés nélkül: 8,9Kg)

545RXT – Az 545RX bozótvágó Auto Tune (automata porlasztóállítás) rendszerrel szerelt változata.
(Lökettérfogat: 45,7cm3  Teljesítmény: 2,2kw  Súly vágófelszerelés nélkül: 8,6Kg)

555RXT – Nagyon erőteljes bozótvágó, nehéz körülmények közötti egész napos munkavégzésre. Kiváló ergonomikus tulajdonságokkal és hatékony rezgéscsillapítással rendelkezik. Könnyen indítható, fogantyúja az egyszerűbb tároláshoz és szállításhoz elfordítható. Auto Tune rendszerrel ellátott berendezés. A Husqvarna jelenleg kapható legnagyobb teljesítményű bozótvágója.
(Lökettérfogat: 53,3cm3  Teljesítmény: 2,8kw  Súly vágófelszerelés nélkül: 9,2Kg)

 

520iRX – Állandó használatra tervezett akkumulátoros fűkasza füves és durvább füves területek rendszeres karbantartásához. Két irányba forgó damilfej, kiváló ergonómia és kis súly jellemzi. Energiatakarékos üzemmóddal is rendelkezik a hosszabb üzemidőért.
(Akkumulátor feszültsége: 36V  Súly akkumulátor nélkül: 3,8Kg)

535iRX – Teljes munkaidős használatra tervezett akkumulátoros bozótvágó. Robosztus nagy teljesítményű berendezés. Kiváló ergonómia, kis súly, halk működés és hatékony rezgéscsillapítás jellemzi. Teljesítménye megegyezik a 35cm3-es benzines bozótvágókéval. Fogantyúja az egyszerűbb tároláshoz és szállításhoz elfordítható.
(Akkumulátor feszültsége: 36V  Súly akkumulátor nélkül: 4,9Kg)

Bárhogy is döntsünk végül, azt a megoldást célszerű elkerülni, hogy profi használatra egy arra nem alkalmas gépet választunk.
A tapasztalatok alapján azzal túl nagy hibát nem vétünk, ha a készülék vásárlásánál kissé túltervezzük, némileg felülméretezzük a paramétereket, és kissé nagyobb modellt választunk, mint ami minimálisan megfelelhetne nekünk.
Fordított esetben viszont sok kellemetlenséget tapasztalhatunk, hiszen nem rendeltetésének megfelelően használjuk a gépet, melynek általában megvannak a negatív velejárói.

Amennyiben megválaszolatlan kérdése maradt, vagy még mindig bizonytalan lenne a választást illetően, tájékozódjon weboldalunkon, vagy keresse bátran kollégáinkat e-mailben vagy telefonon.