Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mielőtt fűnyírót vásárolna, ezt feltétlen olvassa el...

Épp fűnyíró vásárlás előtt áll? Akkor ez a cikk önnek szól. Tapasztalataink alapján ugyanis sokan vágnak bele fűnyíró vásárlásba az ezzel kapcsolatos lényeges ismeretek hiányában, pedig néhány alapvető kérdés tisztázásával számos kellemetlenség elkerülhető lenne. Összegyűjtöttünk néhány információt, amit mindenképp érdemes tudnia.

A legnagyobb félreértések és hiányosságok talán az üzemeltetéssel kapcsolatban szoktak felmerülni.
Többen vélekednek elsőre úgy, hogyha megvették vagy megrendelték új fűnyírójukat, akkor ezzel tulajdonképpen mindent el is intéztek, már csak el kell indítani a gépet, és füvet kell nyírni vele.
Bár az elektromos gépek esetében valóban minimális karbantartási igényről és a megfelelő üzemeltetéshez kapcsolatosan előírt feladatról beszélhetünk, de a benzines fűnyíróknál azért már picit más a helyzet.

Néhány apróság van csupán, amire tényleg kiemelten érdemes odafigyelnünk, de ezekkel mindenképp számolnunk kell.

A "nulladik" lépés, amivel foglalkoznunk kell, az nem más, mint hogy a fűnyíróval együtt beszerezzük a megfelelő minőségű négyütemű motorolajat is.
Fontos tudni ugyanis, hogy a gépek gyárilag nincsenek feltöltve motorolajjal, mivel feltöltött állapotban közúti szállításuk nem megengedett. Éppen ebből az okból kifolyólag az interneten megrendelt termékek is úgymond „szárazon”, olaj nélkül érkeznek meg Önhöz. Tehát ebben a formában rögtön nem is használhatóak. Így elindítva a motorjuk károsodna, tehát első lépésben fel kell tölteni őket olajjal.

Az olajfeltöltés egy teljesen egyszerű feladat, nem igényel különösebb szakértelmet. A gépek kézikönyvében leírtak szerint kell eljárnunk.
Egy hagyományos fűnyíróba általában 4-5dl olaj olajat szükséges töltenünk, hogy a megfelelő szintet elérhessük. A szintet egyébként egy kis nívópálcával tudjuk ellenőrizni.

Egy új fűnyírónál általánosságban elmondható, hogy az első 5 üzemóra elteltével olajat kell benne cserélni.
Ezt követően maximum 50 üzemóra elteltével, illetve meleg időben vagy megerőltető használat esetén 25 üzemóránként az olajat cserélni szükséges. (Pontos információt az adott típus használati utasításában találhat.)

A hamarosan esedékes olajcsere miatt, mi fűnyíróvásárláskor 2 db 6dl-es SAE 30-as Husqvarna olaj beszerzését szoktuk javasolni. Ezzel így lefedjük az első feltöltést, és az 5 üzemóra elteltével szükséges első cserét is, melynek köszönhetően bátran vághat bele a szezonba.

Fontos még azt is tudni, hogy a mai modern fűnyírók már jellemzően nincsenek ellátva olajleeresztő csavarral, így az olajcsere legegyszerűbb módja, ha egy erre megfelelő fecskendővel szívjuk le az elhasználódott kenőanyagot.
A Husqvarnanak szerencsére erre is van megoldása, egy nagy olajleszívó fecskendő képében, mellyel elvégezhetjük ezt a műveletet.

Az egyszerűség kedvéért összeállítottunk egy Husqvarna olajcsere csomagot webáruházunk kínálatában, melyben egyszerűen megvásárolhatja a két flakon olajat és a fecskendőt egyben, keresgélés és utánajárás nélkül.
A csomagot itt találja: Olajcsere csomag

Természetesen sok szempontot érdemes mérlegelni egy fűnyíró megvásárlása előtt. Elég, ha csak a fűnyíró méretére, a vágási funkciókra, az önjárás lehetőségére gondolunk. Azonban tapasztalataink szerint ezekben a kérdésekben az érdeklődők vagy eligazodnak maguk a honlapunkon található termékismertetők és segítő információknak köszönhetően, vagy pedig felkeresnek bennünket kérdéseikkel elérhetőségeinken.
A fűnyírók üzemeltetésén viszont már kevesebben gondolkoznak el, és talán ez az a terület, ahol kellemetlen tapasztalatok tudják érni a vásárlókat az információk hiányából eredően.
Hiszen aki weben keresztül rendel meg egy fűnyírót, az valószínűleg nem szeretne utólag rohangálni külön a berendezéshez megfelelő olajért, miután rájön, hogy a terméket fel kell töltenie, sőt hamarosan olajat is kell majd benne cserélnie, és ő mégsem szerzett be belőle megrendeléskor.
Úgy véltük, hogy jó, ha ezúton is tudatosítjuk a fűnyíró vásárlás előtt állókat a következőkről:

A fűnyírók tehát alapesetben olaj nélkül érkeznek.
Olajjal feltölteni a vásárlónak kell, ami egy egészen egyszerű feladat.
Érdemes megfelelő minőségű Husqvarna SAE 30 motorolajat már a fűnyíró megrendelésekor beszereznie.
Ehhez választhatja a fűnyírók „Teljes szezon csomagban” változatait webáruházunkban, vagy pedig rendelését kiegészítheti külön SAE30 olajakkal, vagy a „Husqvarna fűnyíróhoz olajcsere csomaggal”.
Ha nem a csomagváltozatokat választja, olajleszívó fecskendőre akkor is szüksége lehet, mivel a mai fűnyírókon jellemzően nincsenek olajleeresztő csavarok.

Amit még érdemes lehet mérlegelni:
Tartalék légszűrőt vásárolni a fűnyíróhoz (Javaslatunk szerint legalább szezononként érdemes cserélni)
Tartalék fűnyíró kést vásárolni a fűnyíróhoz (A felhasználástól erősen függ az elhasználódása)

Bízunk benne, hogy segítségére volt ez a kis összeállítás abban, hogy a legjobb döntést hozhassa vásárláskor.
Ha további kérdése adódna, keresse kollégáinkat elérhetőségeinket.

Husqvarna tologatós fűnyíró kínálatunkat itt találja: Husqvarna tologatós fűnyírók
Husqvarna önjáró fűnyíró kínálatunkat pedig itt tekintheti meg: Husqvarna önjáró fűnyírók

Köszönjük, hogy ránk gondolt.