Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan téliesítsük robotfűnyírónkat?

Ajándékozza meg a robotfűnyíróját egy megfelelő szervizzel az erre kinevezett Husqvarna szakkereskedők egyikénél a téli tárolás előtt.

Hosszabb élettartam

A robotfűnyíró egy rendkívül fejlett és műszakilag sokrétű eszköz, amely általában nedves és gyakran sáros környezetben végzi a munkáját. Ha időszakosan tisztítva és szervizelve van, akkor megelőzhető, hogy a föld és a víz az érzékenyebb alkatrészek, részek közé kerüljön. Ez nem csak megnöveli a gépünk élettartamát, hanem a nem tervezett kiadásoktól is megvéd minket.

Hogy működik az időszakos szervizelés

A szervizes kollégáink a robotokat darabokra szedik (beleértve a töltőállomást és a transzformátort is), kitisztítják, ellenőrzik a szenzorokat, az elektronikát, a pengéket, frissítik a szoftvert. Megszabadulnak a kompozit házra és a vágóasztalra száradt sártól és fűtől illetve a robok belsejében található szennyeződésektől is, amelyek a robotot egyes részeit eldugítva, leszigetelve a nem szükséges helyeket, nedvességet köthetnek meg. Az egyik legfontosabb része a szervizelésnek a tömítések teljes átvizsgálása és szükség esetén cseréje. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy víz jusson a motorba és az alaplapra a következő szezon alkalmakor. Általában a téli szervizelés a fűnyíró szükséges részein történő kenést és vízálló waxolást is jelenti a főbb mechanikus részeken.

  

Jelentkeztesd be a robotod egy Robotoknak kialakított "szállásra"

Amikor szervizelésre Ön átadja szakkereskedőink egyikének a robotját szintén kérheti a robot tárolását a téli időszakra vonatkozóan. Egyszerűen csak el kell jönnie a megtisztított és a tavaszi szezonra felkészített gépéért a soron következő tavaszi szezon alkalmakor. Ezzel további helyet takaríthat meg garázsában. Az úgynevezett száIláson a Husqvarna Automower®-e száraz és fűtött környezetben fogja átvészelni a telet, amely optimális környezetet biztosít a rozsdásodás ellen. Ezzel robotja élettartama tovább növelhető.

Általános tanács

Amennyiben saját maga szeretné tárolni Automower®-ét, ajánljuk, hogy előtte egy Husqvarna szakkerekedőnél szervizeltesse le, frissítesse le a szoftverét. Nagyon fontos, hogy száraz környezetben és fagypont feletti hőmérsékleten tárolja a gépét. A nem megfelelően tisztított robotok, amelyek hideg és nedves, fülledt helyen vannak tárolva nagymértékben vesztenek élettartamukból. Szintén ajánlott a dokkoló állomást is beltéri helyiségben tárolni a tél folyamán. A helytakarékosság érdekében válasszon fali akasztóink közül, melyekre fejjel lefele dokkoltathatja és töltheti robotját. A legfontosabb, hogy havonta egyszer töltsön rá az akkumulátorra, és ne hagyja, hogy teljesen lemerüljön, mivel a lithium-ion cellák sérülhetnek és ezáltal szignifikánsan csökkenhet az egy töltés utáni üzemidő.